Hur allt startade

”Det här är likadana plåtskåp som alltid har funnits”, får vi höra lite då och då. På ett halvt sekel har dessa plåtskåp blivit en inhemsk succéprodukt, som har utvecklats mer än vad man skulle kunna tro vid första ögonkastet.

Över 50 års erfarenhet

Polarias berättelse börjar 1970 under namnet Vakiometalli Oy. Vårt produktsortiment inkluderade stolar, sängar, brevlådor och medicinskåp som tillverkades av en kombination av metall- och trädelar. Spegelskåp införlivades i sortimentet när vi blev det första finska företaget som tillverkar spegelskåp av finskt stål. Men våra produkter tillverkades inte på ett effektivt sätt och kunde inte tillgodose efterfrågan på marknaden. Vi tog oss igenom några utmanande år.

I mitten på 1980-talet kom en vändpunkt, och vi räddades nätt och jämnt från en konkurs: Veisto Group som ägdes av kusiner till vår grundare, Teuvo Rautio, blev den största delägaren i Polaria. Samtidigt fattade man ett beslut om att spegelskåpen, som redan var en del av vårt sortiment, skulle blir vår huvudsakliga produktgrupp. Och 1984 introducerade vi skåpmodellen VPK060 med integrerad belysning. Det var då som Polarias varumärke verkligen började utvecklas.

Vår framgång grundar sig på erfarenhet, hårt arbete och tillförlitliga, långsiktiga partners.

Under lågkonjunkturen i Finland på 1990-talet började vi se resultat av våra investeringar i automatiserad produktion, riktad marknadsföring och effektivt försäljningsarbete. Bland annat ansågs vi vara pålitliga, och vi hade skapat goda kundrelationer med byggföretag och andra stora företag. Vi reformerades och lyckades vända resultaten i positiv riktning. Vi fortsätter på den vägen än idag. Vår framgång grundar sig i erfarenhet, hårt arbete och tillförlitliga, långsiktiga partners.

Badrumsmöbler utgör företagets hjärta – ett hjärta av stål. Stålhjärtat är tåligt och tidlöst, men inte kallt. Materialet stål är överlägset i våtutrymmen. Produkterna kan är enkla, miljövänliga och hållbara – produkter som finns i varje finländares vardag.

Vid flera tillfällen har vi mötts av badrum där det fortfarande finns en väggmonterad Polaria-produkt från 1980-talet – fullt funktionsduglig för att hålla i ytterligare ett decennium. Vid dessa tillfällen känner vi oss otroligt stolta över våra produkter. Vi har valt det bästa materialet och kommer att fortsätta att utveckla våra produkter till kundernas fördel under det kommande seklet.

Vänligen acceptera marknadsföring- cookies för att titta på den här videon. Ändra ditt medgivande