#Feelthesteel

Polaria Oy tillverkar och marknadsför badrumsinredning under varumärket Polaria.

Polaria är ett finskt företag som tillverkar möbler och hjälpmedel för badrum. I över 50 år har vi tillverkat badrumsprodukter, bland annat spegelskåp, tvättställsskåp och hjälpmedel, som håller för vardagens slitage och användning. Alla våra produkter tillverkas i vår fabrik i Mäntyharju, Finland.

Våra produkter är konstruerade för ett långt liv. Polarias basmöbler för badrummet är tillverkade i metall och håller från år till år, från föräldrar till barnen. Vi ger våra produkter 10 års garanti för att vi tror starkt på dem.

Polaria Oy är den ledande tillverkaren av badrumsskåp på den finska marknaden. Polarias produkter är tillverkade av pulverlackerat stål med nanokeramisk ytbehandling som ger en utmärkt fuktbeständighet. Produkterna levereras färdigmonterade, vilket betyder att installationen går snabbt och enkelt.

Vårt mål är att erbjuda alla ett praktiskt och slitstarkt badrum, för alla skeden i livet.

Miljön är viktigt för oss

Alla våra stålprodukter är 100 procent återvinningsbara och vi använder enbart plastfria förpackningar.

Polarian kosteikkoprojekti
Polarian ennallistama kosteikko Mäntyharjulla.

Miljö- och hållbarhetsarbete är viktigt för oss. Våra produkter är tillverkad av pulverlackerat stål med nanokeramisk ytbehandling som ger produkterna en utmärkt fuktbeständighet. Våra produkter är planerade för ett långt liv. Vi satsar på återvinning inom och utanför fabriken. Alla våra stålprodukter är 100 procent återvinningsbara och vi använder enbart plastfria förpackningar. Vårt maskineri är effektivt och modernt. På fabriken använder vi endast förnybar energi.

Produktionen lämnar lite spill eftersom vi beställer stålrullar som är anpassade för just vår produktion. Vi satsar på inhemska och europeiska samarbetspartners och leverantörer.

Under våren 2019 samarbetade Polaria med Mäntyharju kommun för att finansiera uppförandet av Södra Savolax första padelbana i Mäntyharju. Polarias padelbana öppnades för invånarna och sommarbesökare under sommaren 2019.

Polaria 50 år

Vår vision är att vara branschens mest eftertraktade samarbetspartner och arbetsgivare samt en pålitlig understödjare av samhällsinsatser.

I ett halvt sekel har vi arbetat för en praktisk och hållbar vardag. Under 2020 firade Polaria 50-årsjubileum. För att hedra de senaste decennierna ville vi ge en gåva till vår hemkommun Mäntyharju: under året restaurerades Huovila våtmark i Mäntyharju. I samarbete med Finlands viltcentral har vi hittat ett lämpligt våtmarksområde. Arbetet utfördes av lokala aktörer.

Våtmarker är viktiga för den biologiska mångfalden, och genom att restaurera den lokala livsmiljön vill vi ta ansvar för vår omgivning. Vi uppmanar alla företag att stödja ytterligare restaurering av deras lokala livsmiljö. Effekten av ett sådant samarbete skulle ha en stor nationell påverkan.

Den officiella 50-årsdagen firades den 20 februari 2020. Vi ser fram emot de kommande femtio åren med glädje och entusiasm!